Mantar Konservesi

Mantar Konservesi
29 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Mantar Konservesi için

Malzemeler

  • 1 kg mantar
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz
  • Su
Mantar Konservesi

Nasıl Yapılır

  1. Mantarları yıkayıp süzün. Orta boyda olanları ikiye bölerek limonlu suda 5-6 dakika haşlayın.
  2. Haşladığınız mantarları kavanozlara yerleştirin. Her kavanoza 2 çay kaşığı tuz ekleyip kavanozun üzerinde bir parmak boşluk kalacak şekilde üzerine sıcak su ilave edin.
  3. Bıçağı mantarla kavanozun kenarı arasına sokarak havasını alın. Kavanozun kapağını sıkıca kapatın.
  4. Geniş bir tencerenin yarısını suyla doldurun. Kavanozların kapakları aşağıda kalacak şekilde tencereye yerleştirin ve 1 saat kaynatın.
  5. Kavanozların kapakları altta kalacak şekilde soğumaya bırakın. Serin bir yerde muhafaza edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo