ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ MANTAR KONSERVESİ

MANTAR KONSERVESİ

Mantar konservesi
2 Kişilik
Hazırlama 40 dakika
Pişirme 10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mantar konservesi tarifi için malzemeler
  • 1 kg mantar
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz
  • Su
Mantar konservesi Nasıl Yapılır

  • Mantarları yıkayın ve büyük olanları ikiye bölün. Limonlu suda 5-6 dakika haşlayıp kavanozlara yerleştirin. Her kavanoza 2 çay kaşığı tuz koyarak kavanozun üzerinde bir parmak boşluk kalacak şekilde üzerine sıcak su ilave edin. Bir bıçağı birkaç kere mantarlarla kavanozun kenarı arasına sokarak havasını alın. Kavanozun ağzını kurulayıp kapağını kapatın ve iyice sıkıştırın. 
  • Büyük bir tencerenin 2/3’ünü suyla doldurup, kavanozların kapakları aşağıda kalacak şekilde tencereye yerleştirin ve 1 saat kaynatın. Tencereden aldıktan sonra yine kapakları altta kalacak şekilde soğumaya bırakın. Serin bir yerde saklayın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!