ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ MANDALİNA REÇELİ

> MANDALİNA REÇELİ
0 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mandalina reçeli tarifi için malzemeler
  • 2 kg küçük boy mandalina
  • 1 yemek kaşığı karanfil
  • 2 kg toz şeker
  • 750 ml su
  • Yarım limonun suyu
Mandalina reçeli Nasıl Yapılır

Mandalinaları kaynar su dolu tencereye atıp, 2-3 dakika bekletin. Suyunu süzüp, aynı işlemi 3 kez daha tekrarlayın. Mandalinaları yuvarlak dilimleyip üzerlerine karanfil saplayın. Bir tencereye alın. Üzerine toz şeker serpip iki gece bekletin. Üçüncü gün su ilave edip reçel kıvam alana kadar kaynatın. Limon suyu ekleyip 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Cam kavanozlara doldurun.


Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.