ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ MANDALİNA REÇELİ

Mandalina reçeli

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mandalina reçeli tarifi için malzemeler

  • 2 kg mandalina
  • 2 kg toz şeker
  • limon

Mandalina reçeli Nasıl Yapılır

2 kg küçük boy mandalinayı kaynar su dolu tencerede 2-3 dakika bekletin. Suyunu süzüp, aynı işlemi 3 kez daha tekrarlayın. Mandalinaların üzerine karanfil saplayıp, 2 kilo toz şeker serpin ve 2 gün dinlendirin. 750 ml su ilave edip kıvam alıncaya kadar kaynatın. Yarım limon suyu ekleyip 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Cam kavanozlara doldurun. Servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.