ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ LUTENİTSA

Lutenitsa

Lutenitsa

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Lutenitsa tarifi için malzemeler

  • Yarım kg domates
  • 3 diş sarımsak
  • 2 patlıcan
  • 5 kırmızı kapya biberi
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Lutenitsa Nasıl Yapılır

  • Kabuklarını soyup küp doğradığınız domatesleri ve sarımsakları mutfak robotundan geçirip sos tenceresine alın. Domatesler suyunu çekinceye kadar kaynatın. Patlıcan ve kırmızı biberlerin üzerlerine çatalla delikler açıp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında közleyin. Kabuklarını soyup ayrı ayrı blenderdan geçirin. Püre kıvamına gelen patlıcan ve biberleri kaynamakta olan domatese ilave edin. Tuz, toz şeker ve zeytinyağını ilave edip 3-4 dakika daha pişirip ocaktan alın.
  • Sıcakken kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatın. Ters çevirip üzerini sarın ve bir gece ılık bir yerde bekletin. Ertesi gün düz çevirip serin bir yerde saklayın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.