ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ LİMONLU SORBE

Limonlu sorbe

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Limonlu sorbe tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 275 g toz şeker
  • 600 ml su
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 1 su bardağı limon suyu
  • 30 g pudra şekeri

Servis için

  • 6 limon

Süslemek için

  • Limon kabukları
  • Nane yaprağı

Limonlu sorbe Nasıl Yapılır

Toz şeker ve suyu bir tencereye alıp orta ateşte şeker iyice eriyene kadar kaynatın. Ocaktan alıp limon kabuğu rendesini, limon suyu ve pudra şekerini ekleyip karıştırın. Karışımı bir gece buzlukta bekletin. Servis için limonları üst kısımlarını kesip içlerini çok ince bir dış kabuk kalacak şekilde çıkartın. Buzluktan çıkarttığınız sorbeyi limon kabuklarının içine paylaştırıp tekrar buzdolabında koyarak 4 saat daha bekletin. Nane yaprağı ve limon kabuğu ile süsleyerek servis yapın.

Sorbe bir nevi dondurma sayılabilecek buzlu bir tatlıdır. Aynı zamanda yemek aralarında ağzınızın tadının değişmesini ve bir sonraki yemeğin tadını daha rahat alabilmenizi sağlar.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.