ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ KUYMAK

Kuymak

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuymak tarifi için malzemeler

  • 350 g mısır unu
  • 350 g tereyağı
  • 350 g telli peynir
  • Tuz
  • 2 litre su

Kuymak Nasıl Yapılır

Tereyağını geniş bir tavaya alıp kısık ateşte eritin. Mısır ununu ekleyip ateşi yükseltin ve bir dakika kavurun. Suyu azar azar ekleyin ve karıştırarak kıvam alana kadar (tereyağı mısır ununun üzerine çıkana kadar) pişirin. Telli peyniri ilave edin. Peynir erimeye başlığında bekletmeden servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.