ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ KURU FASULYELİ KROKET

Kuru fasulyeli kroket

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuru fasulyeli kroket tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı şeker fasulye
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber

Kızartmak için

  • 1 çorba kasesi un

Üzeri için

  • 2~3 dal maydanoz

Kuru fasulyeli kroket Nasıl Yapılır

Şeker fasulyeyi akşamdan ıslatın. Ertesi gün süzüp bir tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün. Şeker fasulyeleri robottan geçirip püre haline getirin. Yemeklik doğradığınız soğanı tereyağında kavurun. Püreye ilave edip karıştırın. Yumurta, un, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun. Ellerinizi hafifçe unlayıp ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak uzun köfteler yapın. Ayçiçek yağını tavada kızdırın. 2 yumurtayı bir kapta çırpın. Köfteleri önce una bulayıp kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Maydanozla süsleyip sıcak servis yapın.

Sağlıklı bir bakliyat olan kuru fasulyenin klasik yemeğini sevmiyorsanız bir de böyle denemelisiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.