ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ KLASİK RAMAZAN PİDESİ

KLASİK RAMAZAN PİDESİ

Klasik ramazan pidesi
2 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Klasik ramazan pidesi tarifi için malzemeler
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı süt

Üzeri için

  • 1 yumurtanın sarısı
  • Çörekotu
  • susam
Klasik ramazan pidesi hazırlanışı

  • Un, tuz, şeker ve mayayı geniş bir kasede harmanlayın. Yumurta, tereyağı, su ve sütü ekleyip yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp bir saat dinlendirin. Mayalanan hamuru unlanmış tezgah üzerine alıp yoğurun ve elinizle bastırarak servis tabağı büyüklüğünde açıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
  • Üzerini nemli bir bezle örterek 30 dakika daha dinlendirin. Yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Klasik ramazan pidesi tarifi videosu
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!