ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ KAYISI REÇELİ

Kayısı reçeli

Kayısı reçeli

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kayısı reçeli tarifi için malzemeler

  • 2 kg kayısı 
  • 1.5 kg toz şeker 
  • 1.5 su bardağı su 
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu 
  • 1 çay bardağı kayısı çekirdeği içi

Kayısı reçeli Nasıl Yapılır

Kahvaltı sofralarınız için harika kayısı reçeli tarifi

  • Kayısıları ortadan ikiye tamamen kopmayacak şekilde açın, çekirdeklerini çıkartın. 
  • Tencerede şeker ile suyu şerbet kıvamına gelene dek kaynatın. Kaynayan şerbete kayısıları ve çekirdeklerinin içini ekleyin. Yoğun bir kıvam alana dek kaynatmaya devam edin. Daha sonra kayısı reçelini sterilize edilmiş kavanozlara aktarın.

Şekersiz kayısı reçeli tarifi için tıklayın

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.