ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ KAYISI REÇELİ

Kayısı reçeli

Kayısı reçeli

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kayısı reçeli tarifi için malzemeler

  • 1 kg taze kayısı
  • 4 su bardağı içme suyu
  • 1 çay bardağı soğuk sıkım pekmez 
  • 3-4 damla limon suyu
  • 1 adet çubuk tarçın 
  • 4 adet karanfil

Kayısı reçeli Nasıl Yapılır

Kayısı reçeli yapacaksanız şimdi tam zamanı!

  • Kayısıları yıkayıp çekirdeklerini çıkarın ve küp doğrayın. 4 su bardağı suyu geniş bir tencereye alıp kaynatın. Kaynayan suya çubuk tarçını ve karanfilleri ekleyip 5-6 dakika daha kaynatın. Sonra karanfilleri çıkarıp kayısıları ekleyin. Kısık ateşte yarım saat pişirin ve ocaktan alın. Çubuk tarçını çıkarıp pekmez ve limon suyunu ekleyin. 
  • Cam kavanozu ve kapağını önceden kaynar suya sokup çıkartarak sterilize edin. Kayısı reçelinizi kavanozlara paylaştırın. Oda sıcaklığına gelince kapaklarını kapatın.

Kahvaltı sofralarınız için nefis kayısı reçeli tarifi için tıklayın

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.