ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ KARPUZ KABUĞU REÇELİ

Karpuz kabuğu reçeli

Karpuz kabuğu reçeli

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Karpuz kabuğu reçeli tarifi için malzemeler

  • 1 kg karpuz kabuğu (Küp doğranmış)
  • 1-1.5 lt su (Karbonatlı su için)
  • 1 küçük paket karbonat
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su (Reçel yapımında kullanmak için)
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 3-4 adet karanfil tanesi
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Karpuz kabuğu reçeli Nasıl Yapılır

  • İçi temizlenmiş karpuzun dış kabuğunu, yani yeşil kısmını kesip atın. İçindeki beyaz kısmını iri küpler halinde doğrayın, bir kaba aktarın. Üzerini 1 parmak geçecek kadar karbonatlı suda beklettiğiniz karpuz parçalarını akan suyun altında birkaç kez yıkayıp iyice süzülmesini sağlayın. 
  • Karpuz parçalarını büyük boy bir tencereye aktarın. Üzerini geçecek kadar su ilave edin. Su kaynamaya başlayınca 3 dakika boyunca kaynatmaya devam edin. Daha sonra karpuz kabuklarını süzgece aktarıp süzün. 
  • Temiz ve büyük boy bir tencereye 4 su bardağı suyu ve 4 su bardağı şekeri aktarın. Rendelenmiş limon kabuğunu, çubuk tarçını ve karan l tanelerini de ekleyin. Şeker eriyip su kaynamaya başlayınca karpuz kabuğu parçalarını ilave edin. Yüksek ateşte birkaç taşım kaynattıktan sonra orta ateşe alın. Rengi şeffaflaşıp kıvamı yoğunlaşana kadar, yaklaşık 20-25 dakika kaynatmaya devam edin. Ocaktan almaya yakın limon tuzu, limon suyu ve tereyağını ekleyin. 1 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.