ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ KARPUZ KABUĞU REÇELİ

> KARPUZ KABUĞU REÇELİ
Karpuz kabuğu reçeli
10 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Karpuz kabuğu reçeli tarifi için malzemeler
  • 1 kg karpuz kabuğu (Küp doğranmış)
  • 1-1.5 lt su (Karbonatlı su için)
  • 1 küçük paket karbonat
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su (Reçel yapımında kullanmak için)
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 3-4 adet karanfil tanesi
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
Karpuz kabuğu reçeli Nasıl Yapılır

  • İçi temizlenmiş karpuzun dış kabuğunu, yani yeşil kısmını kesip atın. İçindeki beyaz kısmını iri küpler halinde doğrayın, bir kaba aktarın. Üzerini 1 parmak geçecek kadar karbonatlı suda beklettiğiniz karpuz parçalarını akan suyun altında birkaç kez yıkayıp iyice süzülmesini sağlayın. 
  • Karpuz parçalarını büyük boy bir tencereye aktarın. Üzerini geçecek kadar su ilave edin. Su kaynamaya başlayınca 3 dakika boyunca kaynatmaya devam edin. Daha sonra karpuz kabuklarını süzgece aktarıp süzün. 
  • Temiz ve büyük boy bir tencereye 4 su bardağı suyu ve 4 su bardağı şekeri aktarın. Rendelenmiş limon kabuğunu, çubuk tarçını ve karan l tanelerini de ekleyin. Şeker eriyip su kaynamaya başlayınca karpuz kabuğu parçalarını ilave edin. Yüksek ateşte birkaç taşım kaynattıktan sonra orta ateşe alın. Rengi şeffaflaşıp kıvamı yoğunlaşana kadar, yaklaşık 20-25 dakika kaynatmaya devam edin. Ocaktan almaya yakın limon tuzu, limon suyu ve tereyağını ekleyin. 1 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.