ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ KARIŞIK TURŞU

Karışık turşu

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Karışık turşu tarifi için malzemeler

  • 3 havuç
  • 5~6 sivri biber
  • 2~3 baş sarımsak
  • Yarım su bardağı sirke
  • 4 domates
  • 1 küçük boy beyaz lahana
  • 10 taze fasulye
  • 5 çarliston biber
  • 5 salçalık kırmızıbiber
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay bardağı kaya tuzu
  • 1 yemek kaşığı limon tuzu
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • ¼ çay bardağı ayçiçek yağı

Karışık turşu Nasıl Yapılır

Sebzeleri yıkayıp süzün. Üzerine çatalla birkaç delik açtığınız sebzeleri kavanoza yerleştirerek aralarına ikiye bölünmüş sarımsakları ekleyin. Tencereye su ve kaya tuzu ekleyin. Kaynatıp soğumaya bırakın. Soğuyan suya limon tuzu, sirke ve şekeri ekleyip karıştırdıktan sonra kavanoza doldurun. Üzerine küf yapmaması için ayçiçek yağı ekleyin ve kavanozun kapağını sıkıca kapatıp serin bir ortamda 10-15 gün bekletin.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.