ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ KARABUĞDAY KISIRI

Karabuğday kısırı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Karabuğday kısırı tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 su bardağı karabuğday
  • 2 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 dolmalık sarı biber
  • 1 dolmalık kırmızı biber
  • 2 domates
  • 3 taze soğan
  • 3 dal maydanoz
  • 3 dal reyhan

Sosu için

  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 limonun suyu
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber

Karabuğday kısırı Nasıl Yapılır

Karabuğdayı az su ile haşlayın. Suyunu tamamen çekince soğuması için kenara alın. Soğanları küp doğrayıp bir yemek kaşığı zeytinyağında salçalarla beraber hafif soteleyin. Biberleri ve domatesi küp doğrayın. Taze soğan, maydanoz ve reyhanı ince kıyın. Sotelenen soğanları ve sebzeleri REİS Karabuğday ile karıştırın. Sosu için zeytinyağı, limon suyu, tuz ve baharatları bir kasede karıştırıp kısırın üzerine ilave edin. Ilık servis yapın.

Protein ve lif bakımından oldukça zengin olan karabuğday aynı zamanda gluten içermediği için çölyak hastalarının rahatlıkla tüketebileceği bir tahıldır.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.