ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ JAMBON KÖFTELİ HAMBURGER

> JAMBON KÖFTELİ HAMBURGER
2 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Jambon köfteli hamburger tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 hamburger ekmeği
  • Ketçap
  • 1 soğan
  • Marul
  • 2 dilim domates
  • 100 g dil peyniri
  • 200 g füme et

Köftesi için

  • 350 g kemiksiz kuzu but
  • 100 g dana jambon
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • Karabiber

Kızartmak için

  • Galeta unu
  • Zeytinyağı
Jambon köfteli hamburger Nasıl Yapılır

Kuzu etini tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave ederek haşlayın. Et iyice haşlandıktan sonra dana jambonla beraber mutfak robotuna alıp kıyma haline getirin. Bayat ekmek içini sütle ıslatın. Jambonlu harcı bir kaseye alın. Ekmek içlerini sıkarak ilave edin. Yumurta, tuz ve karabiberi ekleyip yoğurun. Köfte harcından iri parçalar koparıp hamburger köftesi şekli verin. Galeta ununa bulayıp zeytinyağında kızartın. Füme etleri yağsız bir tavada hafif kızartın. Ekmeklerin içine ketçap sürün. Sonra sırasıyla soğan, domates dilimi, marul, kızaran köfte ve dil peynirini koyup önceden ısıtılmış 200 derece fırında peynir eriyene kadar ızgara ayarında pişirin. Eriyen dil peynirinin üzerine füme etleri yerleştirip sıcak servis yapın.


Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.