ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ GRANOLA

Granola

Granola

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Granola tarifi için malzemeler

  • 3 su bardağı yulaf
  • 1 su bardağı irice kıyılmış badem
  • 1 su bardağı irice kıyılmış fındık
  • 1 su bardağı kabak çekirdeği içi
  • 1 çay bardağı kayısı çekirdeği
  • 1 kahve fincanı chia tohumu
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı bal
  • 1 su bardağı kadar karışık kuru dut, yaban mersini, kuru üzüm

Granola Nasıl Yapılır

  • Zeytinyağı ve balı bir kasede karıştırın. Ayrı bir yerde kuru meyveler hariç diğer malzemeleri harmanlayın. Üzerine bal, zeytinyağı karışımını döküp iyice karıştırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, her 10 dakikada bir karıştırarak pişirin. Son olarak kuru meyveleri de ekleyip 5 dakika daha pişirin. Soğuduktan sonra kavanozlara alıp saklayabilir, dilediğiniz zaman kullanabilirsiniz.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.