ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ EKŞİLİ EBEGÜMECİ

Ekşili ebegümeci

Ekşili ebegümeci

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ekşili ebegümeci tarifi için malzemeler

  • 2 kg ebegümeci
  • 1 çay bardağı koruk suyu (Veya 1 limonun suyu)
  • 1 soğan
  • 5-6 kurutulmuş domates
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 2 su bardağı su
  • Tuz

Ekşili ebegümeci Nasıl Yapılır

  • Ebegümeci parçalarını 5 cm’lik parçalar halinde ayıklayıp geniş bir kaba alın. Üzerlerine koruk suyu veya limon suyu gezdirin. Ellerinizle otu parçalamamaya özen göstererek ovun. 20 dakika bu şekilde bekletin.
  • Soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağında 5 dakika kadar kavurun. Jülyen doğradığınız kuru domatesleri, koruk suyuyla birlikte ebegümecileri ve tuzu ekleyin. Orta ateşte sürekli kavurarak 5 dakika pişirin, daha sonra tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 20 dakika pişirin. Soğuyunca servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.