ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ DOMATES SALÇASI

Domates salçası

Domates salçası

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Domates salçası tarifi için malzemeler

  • 5 kg domates
  • Tuz

Domates salçası Nasıl Yapılır

Yıkayıp süzdüğünüz domateslerin sap kısımlarını kesin ve iri doğrayın. Geniş bir tencereye alıp orta ateşte ara sıra karıştırarak kendi suyuyla kaynatın. Domatesler iyice yumuşayınca süzgeçten geçirin. Domates püresini geniş tepsilere yayıp güneş ışığı alan bir yere yerleştirin. Günde 1-2 saat arayla tahta kaşıkla karıştırarak suyunun buharlaşmasını sağlayın. Geceleri içeriye alıp gündüzleri güneşe çıkararak suyunu tamamen çekene kadar salçayı koyulaştırın. Tuz ilave edip karıştırın. Kavanozlara doldurup kapaklarını sıkıca kapatın. Serin yerde muhafaza edin.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.