Deniz mahsullü kumpir

Kaç
Kişilik
1 kişilik
Hazırlama
Süresi
10 dakika
Pişirme
Süresi
-
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Deniz mahsullü kumpir tarifi için malzemeler
- 1 kumpirlik patates
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı ufalanmış beyaz peynir
- 1 tatlı kaşığı ançüez
- 100 gr karides
- 100 gr kalamar
- 1 tatlı kaşığı somon
- 2 dal ince kıyılmış taze soğan
- 1 kırmızıbiber
- 1 tatlı kaşığı kapari
- Tuz
- Karabiber
- 2 dal tere
Deniz mahsullü kumpir Nasıl Yapılır
Patatesi yıkayıp kurulayın ve bıçağın ucuyla birkaç yerinden delin. Mikrodalga fırında 15 dakika ya da 200 derece fırında 45 dakika iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Patatesin üzerinden ince bir kapak kesin ve çatalla içini ezin. Tereyağı ve tuzu ilave edip karıştırın. Karideslerle kalamarları birkaç dakika haşlayıp küçük dilimleyin. İnce kıyılmış soğan, küçük doğradığınız kırmızıbiber, karides, kalamar, kapari, somon, tuz ve karabiberi bir kapta harmanlayın. Hazırladığınız patatesin içine aktarın. Üzerine ufalanmış beyaz peynir ile ince kıydığınız tereyi serpip bekletmeden servis yapın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!