ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ ÇAĞLA AŞI

> ÇAĞLA AŞI
Çağla aşı
5 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çağla aşı tarifi için malzemeler
  • 500 g kuzu kuşbaşı et
  • 1 kg taze çağla
  • 1 su bardağı nohut (Islatılmış)
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 40 g tereyağı
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 yemek kaşığı haspir otu
  • Tuz
  • Karabiber
Çağla aşı Nasıl Yapılır

  • Çağlaları ortadan ikiye kesip beyaz kısımlarını çıkartın. Kaynar suda 10 dakika haşlayın. Süzüp birkaç kez buzlu suya daldırıp çıkartın.
  • Tencereyi ocağın üzerine alın. Tencere ısınınca eti ekleyin. Birkaç dakika karıştırıp nohudu ve tuzu ekleyin. Üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte pişmeye bırakın. Et pişince çağlaları ilave edin. 15 dakika daha pişirin.
  • Bu arada süzme yoğurt ile yumurta sarısını iyice karıştırın. Pişmeye devam eden yemeğin suyundan 3 kaşık kadarını alıp ekleyip karıştırın. Yemeğin üzerine yavaş yavaş dökerek iyice karışmasını sağlayın. Bir taşım kaynatıp eritilmiş tereyağını, haspiri ve karabiberi gezdirin. Yanında bulgur pilavı ile birlikte servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.