- Bamyaların üst kabuklarını koni biçimde keserek bol suyla yıkayın. Domateslerin kabuklarını soyarak küp doğrayın.
- Geniş bir tencereye domatesleri ekleyin. Domates suyunu bırakıncaya kadar pişirin. Bamyaları ekleyin.
- Bamyalar hafif sararmaya başladığında limon tuzunu ekleyin. Bamyaların rengi dönünce ocağı kapatın ve kavanozlara doldurun.
- Boşluklara sıcak su ekleyin ve kavanozun kenarlarını temizleyin. Sıcakken kapağını kapatın.
- Bir havlunun üzerine ters çevirip dizin. Kavanozda sızıntı olmamasına dikkat edin.
- Eğer sızıntı olursa yeni bir kapakla tekrar kapatarak serin bir yerde saklayın.
Konserve olarak saklanan bamyalar ile, zeytinyağlı bamya yemeği hazırlayabilirsiniz.
Teşekkür ederiz.