ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ BAMYA KONSERVESİ

BAMYA KONSERVESİ

Bamya konservesi
2 Kişilik
Hazırlama 40 dakika
Pişirme 40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bamya konservesi tarifi için malzemeler
  • 1 kg bamya
  • 1 kg domates
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
Bamya konservesi Nasıl Yapılır

  • Bamyaların üst kabuklarını koni biçimde keserek bol suyla yıkayın. Domateslerin kabuklarını soyarak küp doğrayın, geniş bir tencereye ekleyin. Domates suyunu bırakıncaya kadar pişirin. Bamyaları ekleyin. Bamyalar hafif sararmaya başladığında limon tuzunu ekleyin.
  • Bamyaların rengi dönünce ocağı kapatın ve kavanozlara doldurun. Boşluklara sıcak su ekleyin ve kavanozun kenarlarını temizleyin. Sıcakken kapağını kapatın. Bir havlunun üzerine ters çevirip dizin. Kavanozda sızıntı olmamasına dikkat edin. Eğer sızıntı olursa yeni bir kapakla tekrar kapatarak serin bir yerde saklayın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!