BAMYA KONSERVESİ

Bamya konservesi
0 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bamya konservesi tarifi için malzemeler
  • 1 kg bamya
  • 1 kg domates
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
Bamya konservesi hazırlanışı

Bamyaları iyice yıkayıp süzün ve kağıt havlu üzerine alarak fazla suyunu çektirin. Kabuklarını koni biçimde keserek temizleyin. Domateslerin kabuklarını soyarak küp doğrayın. Geniş bir tencereye domatesleri ekleyin. Domates suyunu bırakıncaya kadar pişirin. Bamyaları ekleyin. Bamyalar hafif sararmaya başladığında limon tuzunu ekleyip ocağı kapatın ve kavanozlara doldurun. Kavanozda boşluk kalmayacak kadar sıcak su ekleyin ve sıcakken kapağını kapatın. Bir havlunun üzerine ters çevirip dizin. Kavanozda sızıntı olmamasına dikkat edin. Eğer sızıntı olursa yeni bir kapakla tekrar kapatarak serin bir yerde saklayın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!