ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ BALZAMİK SOSLU MANTAR SOTE

Balzamik soslu mantar sote

Balzamik soslu mantar sote

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Balzamik soslu mantar sote tarifi için malzemeler

  • 1 soğan (Yemeklik doğranmış) 
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 yemek kaşığı tereyağı 
  • 500 g kültür mantarı (Tercihen küçük ve aynı boylarda olmalı) 
  • 1 yemek kaşığı balzamik sirke  
  • 2 diş sarımsak (İnce kıyılmış) 
  • 1/2 demet maydanoz (İnce kıyılmış) 
  • Tuz

Balzamik soslu mantar sote Nasıl Yapılır

Balzamik soslu mantar soteyi patates püresi ile birlikte servis yapabilirsiniz.

  • Geniş bir tavayı ısıtıp zeytinyağını ve tereyağını ilave edin. Tereyağı eriyince ince doğranmış soğanı ekleyin. Karamelize olana dek kavurun. 
  • Mantarları nemli bir bezle silip bütün olarak tavaya alın. Orta ateşte, suyunu salana kadar pişirin. Suyunu salmaya başlayınca balzamik sirkeyi ve kıyılmış sarımsakları ilave edin. Birkaç dakika kavurduktan sonra tuzunu ve ince kıyılmış maydanozu serpin. Suyunu tamamen çekince ocaktan alın. Dilerseniz patates püresinin üzerine serpip bekletmeden servis yapabilirsiniz. 

Limon ve sarımsak soslu mantar sote tarifi için tıklayın

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.