ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ BADEMLİ KAYISI REÇELİ

BADEMLİ KAYISI REÇELİ

Bademli kayısı reçeli
4 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bademli kayısı reçeli tarifi için malzemeler
  • 1 su bardağı tuzsuz badem
  • 1 kg kayısı
  • 4 yemek kaşığı su
  • 1 kg toz şeker
Bademli kayısı reçeli hazırlanışı

  • Bademleri sıcak suda 15-20 dakika bekletip süzdürün ve kabuklarını soyun. Yıkayıp kuruladığınız kayısıların çekirdeklerini çıkarıp iri doğrayın. Kayısıları, bademleri ve suyu bir tencereye alın. 4 yemek kaşığı toz şekeri ilave edin.
  • Yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kenarlardan kaynamaya başlayınca 2 dakika daha kaynatın. Kalan şekeri ilave edip karıştırarak pişirmeye devam edin. Kaynamaya başlayınca 3 dakika kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Ilınınca kavanoza aktarıp soğuduktan sonra kapağını kapatın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!