ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ AYVA REÇELİ

Ayva reçeli

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ayva reçeli tarifi için malzemeler

  • 4 ayva
  • Yarım limonun suyu
  • 12 yemek kaşığı toz şeker

Ayva reçeli Nasıl Yapılır

Ayvaların kabukları soyup ikiye kesin. Çekirdeklerini kaşık yardımıyla çıkarın. Ayvaları yayvan bir tencereye dizin. Her yarım ayvanın üzerine 1.5 kaşık toz şeker ilave edin. Üzerini geçecek kadar su ilavesiyle kısık ateşte 3 saat kaynatın. Reçel kıvamına gelince yarım limonun suyunu üzerine gezdirip ocağı kapatın. Ilınınca kavanoza aktarın. Soğuduktan sonra kavanozun kapağını sıkıca kapatıp istediğiniz zaman servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.