ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ TAVUKLU VE NOHUTLU BULGUR PİLAVI

Tavuklu ve nohutlu bulgur pilavı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavuklu ve nohutlu bulgur pilavı tarifi için malzemeler

  • 2 su bardağı kepekli bulgur
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı sıcak et suyu
  • 1 su bardağı su
  • 1 havuç
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • 1 defne yaprağı
  • 250 gr parça tavuk eti
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı

Tavuklu ve nohutlu bulgur pilavı Nasıl Yapılır

Bir tencerede ince kıyılmış soğanı tereyağında kavurun. Defne yaprağı, tuz, et suyu ve suyu ekleyin. Kaynayınca bulguru ilave edip karıştırın. Üzerine nohut ve havuçları ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirin. Tavuk etlerini ayçiçeği yağı ile tavada soteleyin. Etler yumuşayınca pilava ilave edin. Karıştırıp bol karabiber serperek servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.