ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ TAVUKLU VE MANTARLI PİLAV

TAVUKLU VE MANTARLI PİLAV

0 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavuklu ve mantarlı pilav tarifi için malzemeler
  • 2 su bardağı pirinç4 su bardağı su200 gr tavuk göğüs etiYarım demet dereotu3 çorba kaşığı zeytinyağı200 gr mantarTuz
Tavuklu ve mantarlı pilav Nasıl Yapılır

Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin. Süzüp bol suyla yıkayın. Dereotunu temizleyip kıyın. Mantarları nemli bir bezle silip dilimleyin. Kararmaması için limonlu suda bekletin. Tavuk etini 4 bardak suyla yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzüp suyunu ayırın. Eti küçük küçük doğrayın.

Ayrı bir tavada mantarları 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile kavurun. Ocaktan alın.

Pirinç ve kalan zeytinyağını tavuk suyuna ilave edin. Tuz ekleyip pirinçler suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. Tavuk eti ve mantarları ekleyip harmanlayın. Ocaktan alıp üzerini kâğıt havlu ile örtün ve 10 dakika dinlendirin. Üzerine dereotu serpip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.