ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ SEBZELİ PİLAV

> SEBZELİ PİLAV
4 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sebzeli pilav tarifi için malzemeler
  • 1
  • 5 su bardağı pirinç 2 su bardağı et suyu 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 soğan 2 havuç 2 pırasa Çeyrek beyaz lahana 3-4 dal maydanoz 2 çorba kaşığı soya sosu Karabiber Tuz
Sebzeli pilav Nasıl Yapılır

Pirinci yıkayıp süzün. Tuzlu ve limonlu sıcak suda yarım saat bekletin.

Pırasa ve havuçları temizleyip küçük küçük doğrayın. Lahanayı ince şeritler halinde kıyın. Maydanozu soyup kıyın. Soğanı soyup küçük küçük doğrayın. 

Zeytinyağını tavada ısıtıp soğan ve havuçları soteleyin. Pırasa ve lahanayı da ekleyip sebzeler diri kalacak şekilde 2-3 dakika kapağı kapalı olarak pişirin. Tuz, karabiber, maydanoz ve pirinci ekleyip harmanlayın. Sıcak et suyu ve soya sosunu ilave edin. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte 20 dakika pişirin. Üzerini kağıt havlu ile örtüp dinlenmeye bırakın ve sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.