ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ ÖZBEK PİLAVI

Özbek pilavı

Özbek pilavı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Özbek pilavı tarifi için malzemeler

  • 1 kuzu kol (6 parçaya ayrılmış)
  • 500 g pilavlık pirinç
  • 4 adet havuç (Halka doğranmış)
  • 50 g Antep fıstığı
  • 50 g kuş üzümü
  • 250 g tereyağı
  • 250 g nohut (1 gece önceden haşlanmış)
  • 600 ml et suyu
  • 50 g domates salçası
  • 4 adet soğan

Özbek pilavı Nasıl Yapılır

Muhteşem lezzet Özbek pilavı hazırlanışı...
  • Bir tencerede tereyağını eritin. Yemeklik doğradığınız soğanı ilave edin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı ekleyip birkaç dakika çevirin. Antep fıstığı, üzüm, havuç ve parçalara ayrılmış olan kuzu etini ekleyip kavurmaya devam edin. Kavrulduktan sonra et suyunu ve tuzunu ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatıp kuzu etinin pişmesini bekleyin.
  • Kuzu eti yumuşamaya başlayınca yıkanmış pirinci ilave edin ve kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Haşlanmış nohutları ekleyip sadece 3 kez karıştırın ve pirinçler tamamen suyunu çektikten sonra ocaktan alın. Bir süre demlendirdikten sonra sıcak servis yapın.

    Nefis etli ve havuçlu Özbek pilavı tarifi için tıklayın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.