ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ OTANTİK KUSKUS PİLAVI

Otantik kuskus pilavı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Otantik kuskus pilavı tarifi için malzemeler

  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı kuskus
  • 10 kuru kayısı
  • 1 çay bardağı badem içi
  • 1 çay bardağı yeşil mercimek
  • 1.5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 kase antepfıstığı
  • Tuz

Otantik kuskus pilavı Nasıl Yapılır

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım...

Yeşil mercimeği yıkayıp süzün. Tencereye alıp üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edin. Diri kıvamda haşlayıp süzün.

Kayısıları zar şeklinde doğrayın. Zeytinyağını pilav tenceresinde ısıtıp kuskusu hafifçe kavurun. Zar şeklinde doğranmış kayısı ve badem içlerini ekleyip kavurmaya devam edin. Yeşil mercimek ve sıcak suyu ilave edip bir taşım kaynatın. Kısık ateşte suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.

Ocaktan alıp tuz, tarçın ve antepfıstıklarını ekleyip tatlandırın. 15 dakika dinlendirmeye bırakın. Tahta kaşıkla harmanlayıp sıcak veya ılık servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.