Kuskus Pilavı

Kuskus Pilavı
25 Ağustos 2022
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kuskus Pilavı için

Malzemeler

  • 500 gr kuskus
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 3-4 soğan
  • 4 domates
  • 6 su bardağı (1.5 litre) et suyu
  • Tuz
  • Karabiber
Kuskus Pilavı

Nasıl Yapılır

  1. Domatesleri soyup küp küp doğrayın, soğanları kıyın. Tereyağın yarısını tencerede eritip soğanı pembeleştirin.
  2. Domates, tuz ve karabiberi ilave edip 2-3 dakika kavurun. Etsuyunu döküp kaynamaya bırakın.
  3. Kalan tereyağını ayrı bir tencerede eritin. Kuskusu ekleyip kavurun. Pembeleşmeye başlayınca kaynamakta olan suyu ilave edip karıştırın.
  4. 3-4 dakika kaynatıp ateşi kısın ve arada bir karıştırarak 10 dakika pişirin. Ateşten alıp 8-10 dakika dinlendirin. Özenle harmanlayıp servis yapın. Afiyet olsun
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo