ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ NOHUTLU FİRİK PİLAVI

Nohutlu firik pilavı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Nohutlu firik pilavı tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 soğan
  • 250 g kuşbaşı kuzu eti
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı firik bulguru
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • Tuz
  • Karabiber
  • 6 su bardağı sıcak et suyu

Üzeri için

  • Taze kekik yaprakları

Nohutlu firik pilavı Nasıl Yapılır

Yemeklik doğradığınız soğanı ve kuşbaşı kuzu etini tereyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Yıkayıp süzdüğünüz YAYLA firik bulgur ve salçaları ilave edip salçaların kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Haşlanmış nohudu ilave edip tuz ve karabiberle tatlandırın. Suyunu ekleyin ve kısık ateşte bulgur suyunu çekinceye kadar pişirin. Tencerenizin üzerini havlu ile sararak 20 dakika dinlendirin. Taze kekik yapraklarıyla süsleyerek sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.