ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ KUŞKONMAZLI PAELLA

Kuşkonmazlı paella

Kuşkonmazlı paella

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuşkonmazlı paella tarifi için malzemeler

  • 2 soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 1/4 bardak zeytinyağı
  • 2 su bardağı basmati pirinç
  • 1/2 tatlı kaşığı safran
  • 4 bardak sıcak tavuk suyu
  • Tuz
  • 1 demet kuşkonmaz
  • 7-8 bebek havuç
  • 1 çay bardağı ayıklanmış brokoli çiçeği
  • Lime dilimleri

Kuşkonmazlı paella Nasıl Yapılır

  • İnce kıydığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında karamelize oluncaya kadar yaklaşık 10 dakika soteleyin. Pirinç ve çok az suda ezdiğiniz safranı ekleyip pirinçler saydamlaşıncaya kadar pişirin. Tavuk suyu, tuz ve karabiberini ilave edip kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Suyunu tamamen çekmemesine özen gösterin. Pirinci ocaktan alıp geniş bir fırın kabına boşaltın.
  • Kuşkonmazları bebek havuçlarla aynı büyüklükte olacak şekilde doğrayın. Havuçlar, kuşkonmazlar ve brokoli çiçeklerini sebze suyunda haşlayın.
  • Fırın kabına aldığınız paellanın üzerine haşladığınız sebzeleri ilave edin. Kabın üzerini alüminyum folyo ile kapatıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Üzerindeki alüminyum folyoyu çıkarıp 10 dakika daha üzeri açık olarak pişirin. Lime dilimleriyle süsleyerek sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.