ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ KESTANELİ PİLAV

KESTANELİ PİLAV

6 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kestaneli pilav tarifi için malzemeler
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı sıcak et suyu
  • 12 kestane
  • 2 çorba kaşığı fındık yağı
  • Tuz
Kestaneli pilav Nasıl Yapılır


Yemek tarifleri arasında okurlarımız tarafından çok ilgi gören bir seçim.

Kestanelerin her birine bıçak yardımıyla birkaç yerinden delikler açın. Bir tencereye alıp üzerine örtecek kadar su ilave edin ve kestaneler dağılmayacak şekilde haşlayın. Kabuklarını soyup bir kenarda bekletin.

Pirinci bol suyla yıkayıp süzün. Sıvıyağını bir tencerede ısıtıp pirinci sürekli karıştırarak kavurun. Tuz ve sıcak suyu ilave edin. Bir taşım kaynatıp pirinçler suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. Ocaktan alıp kestaneleri ilave edin ve 6-7 dakika kadar demlenmeye bırakın. Sıcak servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!