İç Baklalı Bulgur Pilavı

İç Baklalı Bulgur Pilavı
16 Kasım 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
İç Baklalı Bulgur Pilavı için

Malzemeler

  • 2 su bardağı karaman iri pilavlık bulgur
  • 1 su bardağı iç bakla
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4~5 su bardağı su
  • Tuz
İç Baklalı Bulgur Pilavı

Nasıl Yapılır

İç baklayı yumuşayıncaya kadar suda haşlayın. Piyazlık doğradığınız soğanları tereyağında hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine salça ve yıkadığınız bulguru ekleyip 5 dakika kavurun. İç bakla ve tuzu ilave edip, sıcak suyu ekleyerek kapağı kapalı olarak orta ateşte 25 dakika pişirin. Üzerine karabiber serpip sıcak servis yapın. Dilerseniz, kalp dostu zeytinyağlı iç bakla tarifini de deneyebilirsiniz.

Bulgur elde etmek için buğday önce haşlanır. Sonra kurutulur. Kabukları kuruduktan sonra kırılır.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo