ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ HAVUÇLU ARPA ŞEHRİYE PİLAVI

Havuçlu arpa şehriye pilavı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Havuçlu arpa şehriye pilavı tarifi için malzemeler

  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 havuç
  • 3 su bardağı sıcak et suyu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Tuz
  • karabiber
  • 30 gr tereyağı
  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 1 çay bardağı konserve tane mısır
  • Kıyılmış maydanoz

Havuçlu arpa şehriye pilavı Nasıl Yapılır

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım...

Sarımsakları ve soğanı soyup ince kıyın. Havuçları soyup zar şeklinde doğrayın.

Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsakları kavurun. Havucu ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Sıcak su, tuz, karabiber,tarçın ve şekeri ilave edip havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin.

Havuçları geniş tel bir süzgeç yardımıyla içinden alıp arpa şehriyeleri ekleyin. Sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Şehriyeyi ocaktan alıp tereyağı ile tatlandırın. Önceden pişirdiğiniz havuçlar ve haşlanmış mısırla harmanlayın. Hemen servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.