ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ HAMSİLİ PİLAV

HAMSİLİ PİLAV

4 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hamsili pilav tarifi için malzemeler
  •  kg hamsi400 gr pirinç 2 soğan 1 çorba kaşığı kuş üzümü 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık 1 çay bardağı sıvıyağ 2 çorba kaşığı tereyağı 1 su bardağı su Yarım demet maydanoz Tuz
  • karabiber
  • pulbiber
Hamsili pilav Nasıl Yapılır

Hamsileri ayıklayıp yıkayın. 7-8 hamsiyi küçük küçük doğrayın. Pirinci yıkayıp süzün. Soğan ve maydanozu ince ince doğrayıp pirince ekleyin. Doğranmış hamsi, kuş üzümü, fıstık, tuz ve baharatları ilave edip iyice karıştırın.
Küçük bir tepsiyi yağlayıp tabanını ve kenarlarını kaplayacak şekilde bir sıra hamsi dizin. Pirinçli karışımı üzerine yayıp kalan hamsilerle kaplayın. Üzerine sıvıyağ ve eritilmiş tereyağını gezdirin. Suyu ilave edip tepsinin üzerini kapatın. Kısık ateşte pişirin, sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.