ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ HAMSİLİ PİLAV

Hamsili pilav

Hamsili pilav

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hamsili pilav tarifi için malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 soğan
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • Yenibahar
  • Tarçın
  • 1 kg temizlenmiş hamsi

Hamsili pilav Nasıl Yapılır

  • Pirinci bir kaba alın. Üzerini geçecek kadar su ilave edip 20 dakika bekletin. Yemeklik doğradığınız soğanlar ve dolmalık fıstıkları zeytinyağında birkaç dakika soteleyin. Fıstıkların rengi hafif dönmeye başlayınca süzdüğünüz pirinci ilave edin. Sürekli karıştırarak pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavurun. 3-3.5 su bardağı kadar su, kuş üzümü, toz şeker ve tuzu ilave edip orta ateşte pişirin. Ocaktan alın. Yenibahar ve tarçını ekleyip karıştırın.
  • Yağladığınız yuvarlak bir fırın kabının tabanına, kuyruk kısmı içe gelecek şekilde boşluk bırakmadan dizin. Fırın kabının kenar kısımlarını da hamsi ile kaplayın. Pilavın tamamını hamsilerin üzerine yayın. Kenarda sarkan hamsileri pilavın üzerine doğru kapatın. Kalan boşlukları da kalan hamsiler ile kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Ters çevirip sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.