ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ FİRİK PİLAVI

Firik pilavı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Firik pilavı tarifi için malzemeler

  • 250 gr kuzu kuşbaşı
  • 1 soğan
  • 1 su bardağı firik (yemeklik kırık buğday)
  • 1 su bardağı pirinç
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber

Firik pilavı Nasıl Yapılır


Özel günlerimize uygun yemek tarifleri arasında üst sıralarda bulunan yemeğimize başlayalım.

Soğanı soyup küp küp doğrayın. Kuşbaşı eti bir tencereye alın, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Sulandırılmış salça, tuz ve karabiber ekleyip tatlandırın. 4 su bardağı sıcak su ilave edip bir taşım kaynatın.

Haşlanmış nohudu ekleyin. Firik, pirinç ve tereyağını ilave edip suyunu çekinceye kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp 5 dakika kadar dinlendirin.

Pilavı tahta bir kaşıkla harmanlayın. Kiraz domates, ceviz ve kayısı ile süsleyin. Sıcak servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.