ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ FİRİK PİLAVI

Firik pilavı

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Firik pilavı tarifi için malzemeler

  • Yarım su bardağı nohut
  • 500 gr parça et
  • 6 su bardağı su
  • 2 küçük boy soğan
  • 50 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı firik
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 salçalık kırmızıbiber

Firik pilavı Nasıl Yapılır

Akşamdan 1 su bardağı su ile nohutları ıslatın. Suyu süzün. Eti ve nohudu 6 su bardağı su ile haşlayın. Soğanları ince doğrayıp tereyağının yarısıyla kısık ateşte kavurun. Üzerine salça ve tuz ekleyip biraz daha kavurun. Nohutlu ete ilave ederek 10 dakika pişirin. Tenceredeki su azalmış ise biraz daha ekleyebilirsiniz. Kaynayan karışıma firik, bulgur ve küçük kesilmiş kırmızıbiberi ilave edip ateşi kısın. Tencerenin kapağını kapatın ve suyu çekip göz göz olunca tencereyi ocaktan alın. Kalan yağı küçük bir tavada kızdırıp üzerine gezdirin. Tencerenin üzerini kağıt havlu ile kapatın ve 20 dakika demlendirip servis edin.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.