ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ FİRİK PİLAVI

Firik pilavı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Firik pilavı tarifi için malzemeler

  • 1 su bardağı nohut
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 su bardağı firik
  • 3 soğan
  • 75 gr tereyağı
  • 300 gr kuşbaşı kuzu eti
  • 5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızıbiber
  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • Tuz

Firik pilavı Nasıl Yapılır

Nohutları bir gece önceden suda bekletin. Ertesi gün 1 su bardağı daha su ekleyip bekletme suyuyla birlikte haşlayın. Bulguru ve firiği yıkayıp süzün. Soğanları ince doğrayın. Tereyağını tencerede eritin. Etleri ilave edip kavurun. Suyunu salıp çekince soğanları ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Suyu ekleyip kaynatın. Etler hafif yumuşayınca nohut, bulgur, firik, karabiber, kırmızıbiber, tuz ve salçayı ilave edip kısık ateşte pişirin. Ocaktan alın. 10-12 dakika dinlendirip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.