Firik pilavı

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Firik pilavı tarifi için malzemeler
- 1 su bardağı nohut
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 2 su bardağı firik
- 3 soğan
- 75 gr tereyağı
- 300 gr kuşbaşı kuzu eti
- 5 su bardağı su
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızıbiber
- 1 çay kaşığı domates salçası
- Tuz
Firik pilavı Nasıl Yapılır
Nohutları bir gece önceden suda bekletin. Ertesi gün 1 su bardağı daha su ekleyip bekletme suyuyla birlikte haşlayın. Bulguru ve firiği yıkayıp süzün. Soğanları ince doğrayın. Tereyağını tencerede eritin. Etleri ilave edip kavurun. Suyunu salıp çekince soğanları ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Suyu ekleyip kaynatın. Etler hafif yumuşayınca nohut, bulgur, firik, karabiber, kırmızıbiber, tuz ve salçayı ilave edip kısık ateşte pişirin. Ocaktan alın. 10-12 dakika dinlendirip servis yapın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!