Ezogelin Pilavı

Ezogelin Pilavı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ezogelin Pilavı için

Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 yeşil biber
  • 2 domates
  • 1 defne yaprağı
  • 1 kırmızı biber
  • 3.5 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • Yarım demet maydanoz
Ezogelin Pilavı

Nasıl Yapılır

Kilis'in meşhur yemeği ezogelin pilavı nasıl yapılır? 

Tereyağı ve zeytinyağını bir tencereye alıp ısıtın. Arpa şehriyeleri rengi dönene kadar kavurun. Üzerine yıkanmış pirinç ve bulguru ilave edip kısık ateşte kavurmaya devam edin. İnce kıydığınız biberler, rendelediğiniz domatesler ve defne yaprağını ekleyip karıştırın. Suyunu ilave edip tuz ve karabiberle tatlandırın. Kaynayana kadar yüksek ateşte pişirin. Kaynadıktan sonra altını kısın. Pilav demlendikten sonra servis tabağına alın. Maydanoz yapraklarıyla süsleyerek sıcak servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo