ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ ETLİ FİRİK PİLAVI

Etli firik pilavı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Etli firik pilavı tarifi için malzemeler

  • 250 gram kuşbaşı doğranmış et
  • 1 su bardağı firik bulguru
  • 2 domates
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı kaynar su
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Etli firik pilavı Nasıl Yapılır

Firik bulgurunu sıcak suyla yarım saat ıslatın. Tencereye dibini kaplayacak kadar zeytinyağı koyup etleri kavurup bir kenara alın. Tencerede kalan yağ ile yemeklik doğradığınız soğanları pembeleşinceye kadar kavurup salçayı ekleyin. Rendelediğinizi domatesi, eti ve kekiği ilave ederek domatesler suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin. Firik buğdayının suyunu süzüp tencereye ekleyin. Karıştırıp kaynar suyu ekleyin. Kapağı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.