ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ EKŞİLİ PİLAV

Ekşili pilav

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ekşili pilav tarifi için malzemeler

  • 2 su bardağı siyez bulguru
  • 2 soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 5~6 asma yaprağı
  • 4 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 su bardağı ekşi yoğurt

Ekşili pilav Nasıl Yapılır

Siyez bulgurunu en az bir saat sıcak suda bekletin. Yemeklik doğradığınız soğanları zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Salça ve ince doğradığınız asma yaprağını ilave edip kavurmaya devam edin. Su, tuz ve karabiberi ekleyin. Su kaynamaya başlayınca suyunu süzdüğünüz bulguru ilave ederek kısık ateşte 30-35 dakika pişirin. Ekşi yoğurdu kesik kesik olmaması için sürekli karıştırarak pilava ekleyin. Yoğurtla beraber 15 dakika daha pişirip ocaktan alın. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.