ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ BULGUR AŞI

Bulgur aşı

Bulgur aşı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bulgur aşı tarifi için malzemeler

  • 1 soğan
  • 25 g tereyağı
  • 1 domates
  • 3 sivri biber
  • 3 su bardağı et suyu
  • 1.5 su bardağı başakbaşı bulgur
  • 2 yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Nane

Bulgur aşı Nasıl Yapılır

  • Yemeklik doğradığınız soğanı tereyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Küp doğradığınız domates ve biberleri ilave edin. Sürekli karıştırarak 2-3 dakika daha sotelemeye devam edin. Et suyunu ilave edip kaynamaya bırakın. Et suyu kaynayınca bulguru ekleyin. 
  • Bulgur şişmeye başlayınca bir kasede çırptığınız yumurtayı yemeğin suyundan bir kepçe kadar alarak ılındırın ve tencereye ilave edin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp ocaktan alın. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.