ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ BAHAR PİLAVI

Bahar pilavı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bahar pilavı tarifi için malzemeler

  • 1 su bardağı basmati pirinç
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 4 taze soğan
  • Çeyrek demet maydanoz
  • Çeyrek demet dereotu
  • 350 gr parça dana eti
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

Bahar pilavı Nasıl Yapılır

Pirinci tencerede tereyağıyla kavurun. Üzerine sıcak su ve tuzu ekleyip karıştırın. Kapağını kapatıp kısık ateşte 15 dakika pişirin. Pilav demlendikten ocaktan alın. Sonra ince kıyılmış taze soğan, dereotu ve maydanozu ekleyip karıştırın ve servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.