ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ MAKARNA TARİFLERİ VEJETARYEN MAKARNA

VEJETARYEN MAKARNA

6 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Vejetaryen makarna tarifi için malzemeler
  • 1 paket burgu makarna 100 gr mantar 1 dolmalık sarı biber 1 dolmalık yeşil biber 1 kırmızı salçalık biber 10 siyah zeytin 1 soğan 2-3 dal maydanoz 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen 4 çorba kaşığı sıvıyağ Tuz
  • karabiber
Vejetaryen makarna Nasıl Yapılır

Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Soğanı kıyın. Mantarları temizleyip ince ince doğrayın. Biberleri küçük küçük doğrayın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın. Maydanozu yıkayıp kıyın.

Sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Sarı, kırmızı ve yeşil biberleri ilave edip sote edin. Mantarı ekleyin, suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin. Ateşten alıp zeytin ve maydanozu ekleyerek karıştırın. Tuz, karabiber ve fesleğeni serpin.

Hazırladığınız sosu makarnaya karıştırın. Sıcak servis yapın.


Şefin Yorumu :
ALTERNATİF!
Ceviz yerine fındık veya badem de kullanabilir, hatta üçünü karıştırıp makarnaya ilave edebilirsiniz. Bu konuda sayısız alternatife sahipsiniz.
Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.