ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ MAKARNA TARİFLERİ ROKA SOSLU SAFRANLI MAKARNA

Roka soslu safranlı makarna

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Roka soslu safranlı makarna tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • Yarım paket safranlı İtalyan makarnası 2

3 dilim somon füme 1 çorba kaşığı somon havyar 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 3

4 dilim parmesan peyniri

  • tuz Roka sosu için: 1 demet roka 1 limon suyu 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı Tuz
  • beyaz biber Limonlu balkabağı için: 200 gr balkabağı Yarım limon suyu 2

3 diş sarımsak 4

5 çorba kaşığı sızma zeytinyağı

  • tuz
  • beyaz biber

Roka soslu safranlı makarna Nasıl Yapılır

Roka sosunu hazırlamak için; roka yapraklarını yıkayıp süzün. Zeytinyağı ve limon suyu ekleyip blenderle ezin. Tuz ve beyaz biber ekleyip karıştırın. Buzdolabında bekletin. 

Limonlu balkabağını hazırlamak için; balkabağını soyup küp küp doğrayın. Tavada zeytinyağını ısıtıp ezilmiş sarımsakları pembeleştirin. Balkabağını ekleyip kavurun. Limon suyu tuz ve biber ekleyip karıştırın ve fırın kabına alın. Sıcak fırında kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. 

İtalyan makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Tavada 2 kaşık zeytinyağını ısıtıp makarnayı soteleyin.

Makarnayı servis tabağına alıp üzerine 1-2 kaşık roka sosu gezdirin ve parmesan dilimlerini yerleştirin. Tabağın kenarına limonlu balkabağını ve somon füme dilimlerini yerleştirin. Somon fümelerin üzerine saman havyar ekleyip roka yaprakları ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.