ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ MAKARNA TARİFLERİ PATLICANLI VE KIYMALI LAZANYA

Patlıcanlı ve kıymalı lazanya

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patlıcanlı ve kıymalı lazanya tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 paket lazanya
  • 300 gr rendelenmiş kaşar peyniri

Bolonez sos için

  • 400 gr dana kıyma
  • 2 patlıcan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 2 tatlı kaşığı kuru nane
  • 2 domates
  • Tuz
  • Karabiber
  • kırmızı pul biber

Beyaz sos için

  • 1 litre süt
  • 1 diş sarımsak
  • 50 gr tereyağı
  • 50 gr un

Patlıcanlı ve kıymalı lazanya Nasıl Yapılır

Gerçek makarna severlere Orta Kuzeyli İtalyanlar’ın bir hediyesidir lazanya. Bu tarifi uygularken damak tadınıza göre brokoli, enginar ve karnabahar gibi sebzeler de tercih edebilirsiniz. Geniş bir tavada ince kıyılmış soğanı zeytinyağıyla soteleyin. Kıymayı ekleyip iyice karıştırın. Soğanlar pembeleşince ufak doğranmış patlıcanları ekleyin. Domateslerin kabuklarını soyup ufak doğrayın ve ilave edin. Kuru nane, karabiber, pul biber ve tuz serpip karıştırın. Ocaktan alın.

Sos tenceresinde ince kıyılmış sarımsakla sütü ısıtın. Tereyağını ekleyip karıştırın. Azar azar unu ilave edip sürekli karıştırın. Puding kıvamına gelince ocaktan alın.

Fırın kabını tereyağıyla yağlayın. Bir kat lazanya döşeyin. Üzerine bolonez sos yerleştirip beyaz sos ilave edin. Rendelenmiş kaşar peyniri serpip üzerini lazanya ile kapatın.

Bu işlemi malzeme bitinceye kadar tekrarlayın. En üste beyaz sos ve bolca rendelenmiş kaşar peyniri serpip, önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.