ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ MAKARNA TARİFLERİ PARMESANLI VE KUŞKONMAZLI MAKARNA

Parmesanlı ve kuşkonmazlı makarna

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Parmesanlı ve kuşkonmazlı makarna tarifi için malzemeler

  • 1 paket fettucine makarna150 gr kuşkonmaz40 gr tereyağı1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz1 çorba kaşığı kıyılmış fesleğen1 su bardağı krema1çay bardağı rendelenmiş parmesan peyniri ya da kaşarpeyniriTuz
  • karabiber

Parmesanlı ve kuşkonmazlı makarna Nasıl Yapılır

Makarnayı diri kıvamda haşlayıp süzün. Kuşkonmazları temizleyip küçük parçalara doğrayın.
Tereyağını tavada kızdırın. Kuşkonmazları ekleyip 1-2 dakika kavurun. Maydanoz, fesleğen, krema ve karabiberi ilave edip sürekli karıştırarak 3-4 dakika pişirin.
Makarnayı servis tabağına alın. Kremalı karışımı üzerine gezdirerek dökün. Parmesan peynirini serpip taze fesleğen yaprakları ile süsleyin. Sıcak ya da ılık servis yapın.

Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.