ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ MAKARNA TARİFLERİ PANCARLI MAKARNA

Pancarlı makarna

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pancarlı makarna tarifi için malzemeler

  • 500 gr un
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı pancar suyu
  • Tuz

Pancarlı makarna Nasıl Yapılır

500 gr unu hamur yoğurma kabına eleyin. Tuzu ekleyip harmanlayın. Ortasını çukurlaştırın. 3 yumurtayı bu boşluğa kırın. Yavaşça 1 su bardağı pancar suyunu ekleyip malzemeyi karıştırın. Orta sertlikte bir hamur olana kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle kapatıp 30 dakika bekletin. Yumurta büyüklüğünde bezelere ayırın. Hamurları 3-4 milimetre kalınlığında açın. Yufkayı keskin bir bıçakla yarım santim kalınlığında kesin. Taze olarak tüketecekseniz tuz eklenmiş kaynar suda haşlamanız yeterli. Saklayacaksanız fırında kuruyana kadar pişirmeniz gerekiyor. Sıcak olarak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.