Pancarlı Makarna

Kaç
Kişilik
0 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-

Pancarlı Makarna Tarifi İçin malzemeler
- 500 gr un
- 3 yumurta
- 1 su bardağı pancar suyu
- Tuz
Pancarlı Makarna Nasıl Yapılır?
500 gr unu hamur yoğurma kabına eleyin. Tuzu ekleyip harmanlayın.
Ortasını çukurlaştırın. 3 yumurtayı bu boşluğa kırın. Yavaşça 1 su
bardağı pancar suyunu ekleyip malzemeyi karıştırın. Orta sertlikte bir
hamur olana kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle kapatıp
30 dakika bekletin. Yumurta büyüklü��ünde bezelere ayırın. Hamurları
3-4 milimetre kalınlığında açın. Yufkayı keskin bir bıçakla yarım santim
kalınlığında kesin. Taze olarak tüketecekseniz tuz eklenmiş kaynar
suda haşlamanız yeterli. Saklayacaksanız fırında kuruyana kadar
pişirmeniz gerekiyor. Sıcak olarak servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR